fons Banner

Notícies

Titular notícies

Dia Internacional de la Llengua Materna - 21F

Dijous 18 Febrer 2016

Des que l'any 1999 així ho decretés la UNESCO, el 21 de Febrer és el Dia Internacional de les Llengua Materna.

Aquesta celebració busca promoure la inclusió i reconeixement de tots els idiomes que es parlen al món. 

La llengua materna és l'idioma que adquirim primer, i es diu així perquè és transmés de forma natural en les famílies.Per a cada persona, la seva llengua materna és aquella que, normalment, fa servir per pensar, expressar-se i sentir de forma natural. 

D'acord amb l'UNESCO, actualment hi ha vives més de 7000 llengües, i unes altres 3000 estan en perill de desarparèixer arreu del món. El missatge que es llença desde Nacions Unides és clar: cal treballar pel reconeixement de totes les llengües maternes per a que les persones puguin comunicar-se en total llibertat, expressant el que pensen i senten de forma activa a la societat.

Com sabeu, la diversitat cultural és un tret característic dels barris de Collblanc i la Torrassa, i aquesta  es veu reflectida en la diversitat de llengües amb presència als nostres barris. Amb un total de 122 nacionalitats, es calcula que a Collblanc i la Torrassa es parlen al voltant de 70 idiomes diferents.

La diversitat d'orígens dels veïns i veïnes del districte aporta molta riquesa en quant a la quantitat de llengües maternes que conviuen als barris. És important doncs, fer visible la riquesa cultural que ens aporten totes aquestes llengües que hem de cuidar i preservar entre tots i totes. Les llengües, com a elements de comunicació, han de servir per acostar-nos i relacionar-nos. Amb un ventall tant ampli de llengües maternes als barris, les possibilitats de relacionar-nos són quasi infinites!

 

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies