fons Banner

Notícies

Titular notícies

Famílies i infància, reflexions compartides

Dijous 12 Maig 2016

Continuem amb la tasca de difusió de la primera Jornada Comunitària dels barris de Collblanc – la Torrassa.

En aquesta ocasió, us presentem les veus de les persones que van descriure i definir allò que les famílies i infants volen compartir amb els seus veïns i veïnes, allò que no tenim l’oportunitat de conèixer però que ens han il·lustrat a partir de la seva lluita i la pròpia experiència.

En la primera part del vídeo, Glòria Miranda (AMPA Escola Ernest Lluch), Sandra Pérez (AMPA Escola Santiago Ramón y Cajal) i Yolanda Riera (Coordinadora del programa suport a les famílies de la Regidoria d’Educació) ens exposen algunes dificultats relacionades amb les famílies com ara: la desigualtat, l’accés a activitats extraescolars, la conciliació dels horaris o la manca d’una cultura participativa. Alhora, però, apunten solucions com ara la creació de noves xarxes com a espais de participació i suport mutu.

A la segona part del vídeo, les directores de dues escoles del barri com són, l’Anna Vilar  de l’Escola Santiago Ramón y Cajal i la Sònia Esteve de l’Escola Sant Jaume de la FEP, ens van apropar les seves realitats. Tot i les diferències en la taxa d’immigració a les seves respectives escoles, comparteixen la visió sobre la dificultat que implica que els centres no reprodueixin la realitat dels barris i la imatge estereotipada de certes escoles. Altres qüestions com la importància d’atendre les necessitat emocionals dels infants, els rols adults que, alguns d’ells/es, assumeixen són altres dels temes tractats en aquest fragment. Amb tot, l’escola esdevé un espai de protecció i confort.

 Tot el nostre agraïment a les protagonistes!  Us convidem a escoltar la veu d'aquestes heroïnes quotidianes, sense cap mena de dubte n’hi ha per sucar-hi pa!!

 

Més, sobre...: famílies , infància , participació , comunitat
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies