fons Banner

Notícies

Titular notícies

La veu dels joves

Divendres 6 Maig 2016

"La joventut és feliç perquè té la capacitat de veure bellesa”
Franz Kafka

 

Avui us presentem una nova mirada del barri, una opinió més d'allò que ens envolta, una reflexió directa i sincera per part dels joves del Districte.

El diagnòstic Som Collblanc – la Torrassa, Sumem per la convivència ha facilitat un espai de participació que recull les opinions,les preocupacions i, sobretot, les solucions que els/les joves veuen. Hem volgut visibilitzar així la bellesa que els ulls dels joves encara veuen i que, en ocasions, amb el pas dels anys deixem enrere.

La pregunta inicial als participants del Casal de Joves de l'Associació Educativa Itaca és clara: Què us sembla el barri? Quin tema creieu que és important tractar? Però més clares encara són les respostes, sense cap mena de dubte! Els parcs, l'oferta d'activitats lúdiques a les que poden accedir, el comportament incívic d'alguns veïns/es i certes actituds racistes, que han vist de prop o han viscut en primera persona, han estat els temes que els/les joves han considerat els més importants. Calia, doncs, parlar-ne sense embuts promovent la reflexió personal.

Qüestions com la construcció de la pròpia identitat o la imatge negativa que, en ocasions, es té dels/es joves són alguns dels conceptes clau que necessitem conèixer per acabar amb mites com ara que els/les adolescents són indesxifrables i impossibles de comprendre en les seves actituds.

Us convidem a fer un primer pas per trencar aquesta idea equívoca i a que ens donem l'espai per escoltar les seves veus. Com proclamava un dels protagonistes: "Cónoceme antes de juzgarme", així que no perdem ni un instant: Coneixem-lo, coneixem-los!

 

Més sobre...: participació , joves , ciutadania
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies