fons Banner

Notícies

Titular notícies

Coordinadora d’AMPAs Endavant de Collblanc – la Torrassa. AMPAs que fan barri.

Dijous 15 Agost 2019


A Collblanc – la Torrassa sempre hem tingut entitats compromeses amb el territori i, en moltes ocasions, veïns somiadors i veïnes somiadores que han donat el seu temps i energies per transformar el seu barri. Per això, volem aprofitar aquestes línies per compartir-vos un clar exemple organitzatiu local que ha donat veu a les famílies del barri durant aquests darrers anys i que recerca aquest anhel de millora: la Coordinadora d’AMPAs Endavant de Collblanc – la Torrassa (CAE C-T)

La Coordinadora d’AMPAs Endavant és un espai ciutadà configurat per AMPAs i AFAs dels barris de Collblanc i la Torrassa que treballen en favor dels interessos de les famílies, i per tant dels infants del territori. La seva formació és fruit de la unió de dues iniciatives prèvies que ja estaven dinamitzant el territori des de l’any 2016:
  • * Coordinadora d’AMPAs. Espai amb la voluntat de compartir i potenciar activitats amb les AMPAs del barri i d’acompanyament en la dinamització d’accions comunitàries de lleure i culturals.
  •  
  • * AMPAs Endavant. Espai amb la voluntat de contribuir al creixement econòmic i social del barri fomentant el comerç de proximitat i la participació de les famílies a les AMPAs i AFAs del territori.

Fruit de les sinergies i interessos compartits i constant, l’any 2017 es va decidir treballar per una fusió en un únic espai comunitari per a les famílies que permetés configurar una estructura sostenible i funcional capaç de donar resposta als reptes i objectius de consens. Finalment, gràcies a la confiança i esforços dels/les membres referents i l’assessorament d’entitats i serveis es va arribar formalitzar un espai on 10 AMPAs i AFAs del territori amb els seus més de 2000 socis que s’organitzen de manera col·legiada per donar resposta als objectius acordats.

Les AMPAs i AFAs de la Coordinadora d’AMPAs Endavant i autèntics protagonistes d’aquesta fita i orgull del barri són: 
AMPA Escola Pere Lliscart, AMPA Escola Màrius Torres, AFA Escola Charlie Rivel, AMPA Escola Sant Jaume de la FEP, AMPA EBM La Casa del Parc, AMPA Escola Santiago Ramón y Cajal, AMPA Ernest Lluch, AMPA Escola Sant Ramón Nonat. AMPA INS Margarida Xirgu i les Famílies Montessori.

A més, totes elles compten amb la complicitat i facilitació dels tècnics/ques dels serveis municipals i d’entitats com són el Projecte ICI, la FAPAC o el PAEF.

Durant aquest temps la implicació i interacció en el barri ha sigut constant i ha rebut el reconeixement més enllà del propi Districte. Compartim algunes dades quantitatives d’aquest darrer curs 2018-2019 que ajuden a veure la dimensió i compromís de l’espai amb el Districte:
  • * Reunions plenàries: 9
  • * Activitats impulsades: 4
  • * Col·laboracions amb altres entitats o projectes: 13
  • * Difusió d’altres iniciatives: 13
  • * Participació en reunions convocades per l’administració local: 6
En resum, parlem de més de 50 interaccions de major o menor intensitat al barri! Una barbaritat quan parlem de famílies voluntàries i d’un espai que necessita temps més pausat a l’hora d’arribar a prendre decisions coliderades.

Finalment, entre les iniciatives que fan barri o que han tingut un reconeixement en el darrer any destaquem les següents i a les quals adjuntem la documentació treballada:
I recordem, tot i la intensitat i diversitat d’allò amb el qual s’han implicat, només estem citant les accions més destacables on han estat present durant el curs anterior.

Aixecant la vista, més enllà del Districte, podem dir que espais com la Coordinadora d’AMPAs Endavant de Collblanc – la Torrassa i les persones que ho fan possible és una excepcionalitat. Orgull que aquest esperit constructiu amb la comunitat i transformador amb el barri sigui patrimoni de Collblanc – la Torrassa! Tant de bo duri molts anys i la comunitat es contagiï d’aquest tarannà perquè fer barri i estimar-lo serà molt més fàcil, sense dubte!

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies